3 soorten activeringsmechanisme reddingsvesten

verschillende soorten activeringsmechanismes

Halkey Roberts, United Moulders en Hammar zijn gerenommeerde fabrikanten van reddingsvest activeringsmechanismes. Halkey Roberts biedt onder andere het “Alpha Inflator” systeem, dat snel en betrouwbaar opblaast. United Moulders staat bekend om het “Pro Sensor” systeem, dat werkt met een wateroplosbare tablet. Hammar H20 heeft het hydrostatische druksysteem ontwikkeld, dat betrouwbare activering biedt. Deze fabrikanten spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van veiligheid op het water. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten activeringsmechanismes.

HAMMAR activeringsmechanisme

besto hammar

Een HAMMAR reddingsvest is een specifiek merk en type reddingsvest dat gebruikmaakt van het HAMMAR activeringsmechanisme. Het HAMMAR-systeem is ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Hammar en wordt wereldwijd gebruikt in reddingsvesten voor verschillende toepassingen, zoals zeilen, varen en maritieme veiligheid.

Een HAMMAR reddingsvest is ontworpen om automatisch op te blazen zodra het in contact komt met water, waardoor het drijfvermogen biedt aan de drager. Het HAMMAR-activeringsmechanisme in deze reddingsvesten maakt gebruik van de hydrostatische druk van het water om het reddingsvest snel en betrouwbaar op te blazen. Het mechanisme reageert niet op regen, spatwater of hoge luchtvochtigheid, wat de kans op onbedoelde activering minimaliseert. Er is dus een bepaalde waterdruk nodig om het reddingsvest te laten activeren. Vergelen met United Moulders en Halkey Roberts, zit bij HAMMAR de cilinder aan de binnenkant van het reddingsvest. Hierdoor is het mechanisme goed beschermt.

Het HAMMAR-systeem is ontworpen om de veiligheid van mensen op het water te vergroten, vooral in noodsituaties waarbij snelle activering van het reddingsvest van cruciaal belang is. Het biedt betrouwbaarheid en zekerheid, zelfs als de drager bewusteloos is, omdat het niet afhankelijk is van handmatige activering.

Het is altijd raadzaam om de instructies van de fabrikant van het reddingsvest te raadplegen en vertrouwd te raken met de specifieke bediening en onderhoudsinstructies van het HAMMAR reddingsvest dat je gebruikt, aangezien er mogelijk variaties zijn tussen verschillende modellen en fabrikanten.

Een HAMMAR reddingsvest heeft altijd een duidelijke HAMMAR identificatie, dit komt door het kijk venster waardoor u gemakkelijk kunt zien of uw reddingsvest nog operationeel is. United Moulders elite heeft dit kijkvenster ook, echter ziet het mechanisme er niet zo uit als in de foto hierboven.

United moulders (UML) activeringsmechanisme

Enkel opblaasmechanisme keuren

United Moulders is een gerenommeerde fabrikant van activeringsmechanismes voor reddingsvesten, met hun “Pro/elite Sensor” en ”MK5” systeem als hun prominente producten. Het mechanisme is ontworpen om betrouwbare en effectieve activering van reddingsvesten te bieden in noodsituaties.

Het systeem werkt op basis van een wateroplosbaar tablet, die in een speciale behuizing is geplaatst. Wanneer het tablet in contact komt met water, begint deze op te lossen en komt er druk vrij in het mechanisme. Deze toename van druk activeert het mechanisme, waarbij een slagpen wordt vrijgegeven die het CO2-gaspatroon doorboort. Het gas stroomt vervolgens in het reddingsvest, waardoor het snel wordt opgeblazen en drijfvermogen biedt aan de drager.

Wat het UML-mechanisme onderscheidt, is de betrouwbaarheid en gevoeligheid voor water. Het systeem reageert op een snelle en consistente manier op watercontact, terwijl het bestand is tegen regen, spatwater en hoge luchtvochtigheid. Dit vermindert het risico op onbedoelde activering en zorgt ervoor dat het reddingsvest alleen wordt geactiveerd wanneer dat nodig is.

UML wordt veel gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder watersporten, maritieme activiteiten en professionele maritieme omgevingen. Het heeft zich bewezen als een betrouwbaar en effectief activeringsmechanisme dat de veiligheid op het water verbetert.

Met de Pro Sensor van United Moulders kunnen reddingsvesten snel en automatisch worden geactiveerd, waardoor personen in noodsituaties snel en effectief kunnen worden beschermd. Dit maakt het systeem een populaire keuze onder watersporters, zeilers en professionals die actief zijn op het water.

Halkey Roberts (HR) activeringsmechanisme

halkey roberts

Het Halkey Roberts activeringsmechanisme is een betrouwbaar en veelgebruikt systeem in reddingsvesten. Het mechanisme is ontworpen om een snelle en effectieve activering van het reddingsvest te garanderen in noodsituaties.

Het Halkey Roberts mechanisme maakt gebruik van een drukpatroon dat wordt geactiveerd door water. Het smelttablet bestaat uit extreem gecomprimeerd papier en zal dus snel oplossen wanneer deze langdurig in contact is met water. Het smelttablet houdt de pin tegen die in de cilinder schiet bij activering. Na oplossen zal de pin dus in de cilinder schieten en zal het reddingsvest activeren.

Wat het Halkey Roberts mechanisme onderscheidt, is de betrouwbaarheid en robuustheid. Het systeem is ontworpen om te werken onder verschillende omstandigheden en is bestand tegen de impact van water, regen en spatwater. Dit minimaliseert het risico op onbedoelde activering en zorgt ervoor dat het reddingsvest alleen wordt geactiveerd wanneer dat nodig is.

Het Halkey Roberts activeringsmechanisme wordt breed toegepast in verschillende maritieme activiteiten en watersporten. Het wordt beschouwd als een industrienorm vanwege de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak. Het mechanisme is ontworpen om mensen op het water te beschermen en hen snel drijfvermogen te bieden in noodsituaties, waardoor ze veilig blijven totdat er hulp arriveert.

Vragen?

Als u verdere vragen heeft over de verschillende activeringsmechanisme of u weet niet welk mechanisme u heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 9:00 – 17:00 per telefoon of e-mail.

Populaire producten

Actie
37.7538.99 Incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Actie
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: €89.00.Huidige prijs is: €89.00. Incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Actie
38.9940.99 Incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Actie
Oorspronkelijke prijs was: €129.90.Huidige prijs is: €107.95. Incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Actie
27.9538.95 Incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
20.9524.95 Incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
34.95 Incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Reddingsboeien & Accessoires

Lalizas reddingsboei | 2.5 & 4 kg

41.9547.99 Incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina