Houd uw boot schoon met Veilige Vaart!

Het vaarseizoen is voorbij en uw boot kan weer worden opgeborgen. Maar de vaarpret in de hete zomer heeft zijn tol geëist: groene aanslag, alg en zoutplekken ontsieren uw mooie boot. Daarom is het goed om hem schoon op te bergen. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt om te schrobben. Gelukkig is het schoonmaken van uw boot makkelijk met de schoonmaakproducten van Veilige Vaart. Maar waarmee begint u zo’n grote schoonmaak?

linea-luiwagen

Alle hens aan dek!

U kunt uw schoonmaak het best op het dek beginnen. Deze moet u goed borstelen. Daarbij is het wel belangrijk of uw boot een dek van polyester of hout heeft. Bij polyester kunt u een harde borstel gebruiken en bij een houten dek een zachte borstel, spons, natuurzeem of dweil. Let vooral bij het schoonmaken van hout erop dat u schoonmaakt met draaiende bewegingen voor het beste resultaat. En gebruik hoge druk alleen bij polyester!

bootshampoo

Oog voor detail

Op uw boot zitten veel accessoires en details. Dekbeugels, bootkussens, bootkappen; ook deze hebben een schoonmaakbeurt nodig. Bij Veilige Vaart vindt u de juiste benodigdheden om alle details op uw boot te laten blinken! Met Premium Boot Shampoo laat u alles op uw boot weer glimmen. Met deze shampoo kunt u grondig schoonmaken. Met een staalborstel kunt al het roest verwijderen, waarna u het geheel wel opnieuw in de verf moet zetten. Zo blinkt elk detail.

premium boot shampoo wax

Romp reinigen

Wat het meest opvalt aan uw boot is de romp. Uw statige schip is een stuk minder imposant als deze vol roestplekken aan komt varen. Tijdens het vaarseizoen ontstaat er aanslag van algen en water. Om dat er allemaal af te krijgen moet u kunnen vertrouwen op goed materiaal. Gebruik een stevige borstel tegen alle vieze plekjes en laat de romp stralen als nieuw met Premium Boot Shampoo & Wax. Deze shampoo gaat lang mee, zodat u nog jaren van een blinkende boot kunt genieten!

reparatieset polyester, Polyester reparatie kit

Reparaties regelen

Tot slot is het belangrijk dat u controleert of er iets aan uw boot moet worden gerepareerd. Is een kleine reparatie nodig? Dan heeft Veilige Vaart alle tools voor u om dit te regelen. Kleine gaatjes, lekkages of andere beschadigingen aan uw polyester boot kunt u makkelijk zelf repareren met de Reparatieset Polyester, snel te bestellen via onze website.

Bestel snel

Wilt u uw boot een grondige schoonmaakbeurt geven en helemaal in orde hebben voor het volgende vaarseizoen? Dan kunt u zeker de schoonmaak- en reparatieproducten van Veilige Vaart gebruiken! Kijk snel op onze webshop of neem contact met ons op.