Nederland als waterland

Nederland staat bekend als een echt waterland. Nederland is water en de relatie tussen beide gaat al eeuwen terug. Dat is terug te zien in het landschap, maar ook op speciale momenten zoals de grachten tijdens koningsdag, huldigingen of bijzondere concerten. Nederland valt dan ook uitstekend te ontdekken vanaf het water, en daar helpen wij bij Veilige Vaart graag bij.

Talloze wateren

Natuurlijk is de Noordzee een van de grote kenmerken van Nederland, met de Zeeuwse kust, Scheveningen en de Waddeneilanden. Maar buiten de zee kent Nederland talloze soorten wateren die over het hele land te vinden is. Zo kunt u op diverse meren en plassen terecht om te varen zonder een verplicht vaarbewijs, zoals de Vinkeveense Plassen en de Rottemeren. Voorwaarden zijn dat het meer niet te groot is en niet direct verbonden is met de zee. In dit geval is een vaarbewijs 2 verplicht, zoals bijvoorbeeld op het IJsselmeer.

Uiteraard zijn er ook diverse natuurgebieden waar u met de boot terecht kunt. Ontdek bijvoorbeeld Vlietland, wat ook wel de Riviera van de Randstad wordt genoemd, of het rustige Tjeukemeer in Friesland. Let wel op dat niet op ieder kanaal gevaren mag worden met een benzinemotor, maar wel met een elektrische fluistermotor. Deze speciale stille motor kunt u bij Veilige Vaart verkrijgen voor een mooie tocht door bijvoorbeeld de Biesbosch.

Ontdek het water

De grote hoeveelheid water is natuurlijk niet alleen mooi voor het oog, maar geeft ook de mogelijkheid om vakantie te vieren. Met de boot de grachten op, de rivieren afvaren of de meren en plassen ontdekken, Nederland heeft als waterland vele mooie plekjes te bieden. Met behulp van de boten en accessoires van Veilige Vaart kunt u deze kant van Nederland ontdekken en beleven. Maak kennis met de fijnste meren en plassen in Nederland, zoals de Zandenplas in Gelderland, het Lageveld in Overijssel of het Grevelingenmeer in Zeeland.

Zelf het water op

Wilt u zelf het water op om Nederland als waterland te ontdekken en te beleven? Dan bent u bij Veilige Vaart aan het juiste adres. Alles voor op uw boot kunt u bij ons vinden. Wij zorgen hierbij altijd voor een veilige vaart dankzij onze reddings– en zwemvesten. Direct online te bestellen. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.