Onze merken: Besto

Besto is onze grootste partner. Veilige Vaart doet veel keuringswerkzaamheden op grote binnenvaart (passagier) schepen. Om deze reden heeft Veilige Vaart veel ervaring met Besto en hun producten. Besto varieert in kwaliteit. Waarbij Kadematic zich vrijwel alleen maar focust op automatische reddingsvesten, focust Besto zich op het hebben van een zo een breed mogelijk assortiment met een goede kwaliteit. Hier komen goedkope blok en foam reddingsvesten en de duurdere SOLAS reddingsvesten bijvoorbeeld bij kijken.

Besto 100N reddingsvesten

De 100N reddingsvesten zijn vrijwel allemaal foam of blok reddingsvesten voor kinderen en volwassenen. 100N is de minimale drijfkracht dat een reddingsvest nodig heeft, onder de 100N is het een zwemvest. Binnen het 100N segment vallen ook automatische kinder reddingsvesten. Deze vesten zijn voor langdurig gebruik en kunnen in elke situatie door uw kind worden gedragen. Let wel op dat uw kind aan het gewicht en lengte voldoet van dit reddingsvest, anders kan de effectiviteit afnemen.

Besto 150-165N reddingsvesten

De Besto 150-165N reddingsvesten zijn allemaal automatische reddingsvesten. Deze reddingsvesten zijn bedoeld voor lichte kleding en milde weersomstandigheden. De 150-165N reddingsvesten zijn verkrijgbaar als professionele reddingsvesten en particuliere reddingsvesten. Het meest standaard reddingsvest is het 165N reddingsvest met of zonder harnas. Deze kan voor beide doeleinden worden ingezet. Daarnaast heeft Veilige Vaart nog de Besto comfort fit, dit reddingsvest is als beste uit de ANWB test gekomen en heeft dus een goede beproeving door staan. Deze comfort fit versie heeft ook een pro versie, dit reddingsvest is extra luxe uitgerust met kussentjes, kijkvenster en ander materiaal. Ook biedt Veilige Vaart speciale particuliere reddingsvesten aan. Neem bijvoorbeeld het manuele groene reddingsvest met een drijfvermogen van 165N. Dit reddingsvest is speciaal ontworpen voor de visserssport en bij gebruik bij extreem natte omstandigheden. Omdat dit reddingsvest dus manueel is kan het niet automatisch afgaan.

Besto 190N

In de 190N categorie vallen alleen professionele reddingsvesten. Het wipe-clean 190N zwart reddingsvest beschikt over een speciale hoes die gemakkelijk schoon te maken valt na dat er bijvoorbeeld verf op is gekomen. Naast het wipe-clean reddingsvest heeft Veilige Vaart ook het 190N fire retardant reddingsvest. Dit reddingsvest is ontworpen voor gebruik bij slijp en las werkzaamheden. Bij een standaard reddingsvest zou bij dit soort werkzaamheden de hoes kunnen beschadigen, bij dit reddingsvest kaatst het af. De hoes reflecteert overigens niet bij het lassen. De 190N reddingsvesten zijn ontworpen voor gebruik in combinatie met werk kleding. Daarom is het drijfvermogen verhoogd van 165N naar 190N.

Besto 275-300N

De Besto 275-300N reddingsvesten zijn weer onderverdeeld in professioneel en particulier. In de professionele categorie valt weer het wipe-clean reddingsvest en een anti-statisch reddingsvest. Het anti-statisch reddingsvest is gemaakt om statische lucht te begeleiden en af te voeren. Dit is bijvoorbeeld handig in een machine kamer of ergens waar veel wrijving in elektronica voor komt. In het particuliere segment is het standaard 300N reddingsvest met harnas van Besto uitblinkend. Dit reddingsvest voldoet aan alle eisen en is comfortabel in gebruik.

Besto SOLAS

Besto heeft vier verschillende SOLAS reddingsvesten die onderverdeeld kunnen worden in blok vesten en automatische reddingsvesten. Het SOLAS assortiment van de automatische reddingsvesten bestaat uit een 220N en een 300N reddingsvest. Het 220N SOLAS reddingsvest is bedoeld voor zware werkzaamheden met redelijk gewicht kleding. Dit reddingsvest kan bovendien ook gebruikt worden op zee door de SOLAS certificering door particulieren. Het 300N SOLAS reddingsvest is bedoeld voor de zwaarste stormen met de zwaarste werk kleding en blinkt daar ook in uit. Naast de automatische categorie SOLAS vesten heeft Veilige Vaart ook nog SOLAS blok vesten. Deze zijn compleet gecertificeerd volgens de SOLAS reglementen. De blok vesten zijn onderverdeeld in een werk vest en een wat compacter reddingsvest.

Besto Hydrostatic

Besto heeft een speciaal activeringsmechanisme genaamd Hammar. Een Hammar mechanisme is ontworpen voor langdurig gebruik in extreem natte omgevingen. Het Hammar hydrostatic reddingsvest zal pas opgeblazen worden wanneer het Hammar mechanisme ongeveer 1 meter onder water is gekomen. Dit komt omdat die mechanisme op druk reageert en dus niet op nattigheid zoals bij een smelt tablet in het standaard systeem. Deze reddingsvesten raden wij aan voor bijvoorbeeld kano vaarders of andere sporten of werkzaamheden waar het goed vochtig kan worden. Dit reddingsvest is verkrijgbaar in 165N en 300N.

Onze eigen toevoeging

De 165N reddingsvesten met harnas vallen in de standaard categorie van Besto. In onze ogen was dit een wat saai vest dat je liever toch misschien niet de hele tijd om had willen hebben. Wij bij Veilige Vaart hebben om deze reden wat toegevoegd op deze vesten. Met een mooi borduur hebben wij stad logo’s en schilden toegevoegd zo dat u uw stad of provincie kan vertegenwoordigen. De reddingsvesten verliezen geen veiligheid en ze zien er toch een stuk leuker uit op deze manier. Nieuwsgierig? Bekijk het Rotterdam, Amsterdam, Zeeland en Friesland reddingsvest!

Informatie

Nog vragen of wilt u informatie over het reddingsvest waar u over twijfelt, neem dan gerust contact met ons op via info@veiligevaart of bel ons op +31 (0)10 234 12 12. Wij beantwoorden graag uw vragen om u beter op weg te helpen!