Onze merken: Besto

Besto is onze grootste partner. Veilige Vaart doet veel keuringswerkzaamheden op grote binnenvaart (passagier) schepen. Om deze reden heeft Veilige Vaart veel ervaring met Besto en hun producten. Besto varieert in kwaliteit. Waarbij Kadematic zich vrijwel alleen maar focust op automatische redmiddelen, focust Besto zich op het hebben van een zo een breed mogelijk assortiment met een goede kwaliteit. Hier komen goedkope blok en foam reddingsvesten en het duurdere SOLAS regelement bijvoorbeeld bij kijken.

Besto 100N

De 100N reddingsvesten zijn vrijwel allemaal van foam in blokvorm voor kinderen en volwassenen. 100N is de minimale drijfkracht dat een drijvend veiligheidsmiddel nodig heeft, onder de 100N is het een zwemvest. Binnen het 100N segment vallen ook de automatische kindervesten. Deze zijn voor langdurig gebruik en kunnen in elke situatie door uw kind worden gedragen. Let wel op dat uw kind aan het gewicht en lengte voldoet van dit redmiddel, anders kan de effectiviteit afnemen.

Besto 150-165N

De Besto 150-165N reddingsvesten zijn allemaal automatisch. Deze zijn bedoeld voor lichte kleding en milde weersomstandigheden. De 150-165N drijfattributen zijn verkrijgbaar als professionele en particuliere reddingsvesten. De standaard is de Besto 165N met of zonder harnas. Deze kan voor beide doeleinden worden ingezet. Daarnaast heeft Veilige Vaart nog de Besto comfort fit, dit redmiddel is als beste uit de ANWB test gekomen en heeft dus een goede beproeving door staan. Deze comfort fit versie heeft ook een pro versie, deze is extra luxe uitgerust met kussentjes, kijkvenster en ander materiaal. Ook biedt Veilige Vaart speciale particuliere redmiddelen aan. Neem bijvoorbeeld het manuele groene reddingsvest met een drijfvermogen van 165N. Deze is speciaal ontworpen voor de visserssport en bij gebruik bij extreem natte omstandigheden. Omdat dit redmiddel dus manueel is kan het niet automatisch afgaan.

Besto 190N

De 190N categorie is de professionele categorie. Het wipe-clean 190N zwart redmiddel beschikt over een speciale hoes die gemakkelijk schoon te maken valt na dat er bijvoorbeeld verf op is gekomen. Naast de wipe-clean versie heeft Veilige Vaart ook nog 190N fire retardant versie. Dit reddingsvest is ontworpen voor gebruik bij slijp en laswerkzaamheden. Bij een standaard reddingsmiddel zou bij dit soort werkzaamheden de hoes kunnen beschadigen, bij deze coating kaatst het af. De hoes reflecteert overigens niet bij het lassen. De 190N categorie is ontworpen voor gebruik in combinatie met werkkleding. Daarom is het drijfvermogen verhoogd van 165N naar 190N.

Besto 275-300N

De Besto 275-300N reddingsvesten zijn weer onderverdeeld in professioneel en particulier. In de professionele categorie valt weer de wipe-clean versie en de anti-statisch versie. De anti-statische variant is gemaakt om statische lucht te begeleiden en af te voeren. Dit is bijvoorbeeld handig in een machine kamer of ergens waar veel wrijving in elektronica voor komt. In het particuliere segment is de standaard 300N met harnas van Besto uitblinkend. Dit redmiddel voldoet aan alle eisen en is comfortabel in gebruik.

Besto SOLAS

Besto heeft vier verschillende SOLAS lifejackets die onderverdeeld kunnen worden in foam redmiddelen en automatische noodmiddelen. Het SOLAS assortiment van de automatische categorie bestaat uit een 220N en een 300N versie. De 220N SOLAS is bedoeld voor zware werkzaamheden met redelijk gewicht kleding. Deze kan bovendien ook gebruikt worden op zee door de SOLAS certificering door particulieren. De 300N SOLAS is bedoeld voor de zwaarste stormen met de zwaarste werkkleding en blinkt daar ook in uit. Naast de automatische categorie SOLAS heeft Veilige Vaart ook nog SOLAS foam redmiddelen. Deze zijn compleet gecertificeerd volgens de SOLAS reglementen. De blok vesten zijn onderverdeeld in een werk vest en een wat compacter reddingsvest.

Besto Hydrostatic

Besto heeft een speciaal activeringsmechanisme genaamd Hammar. Een Hammar mechanisme is ontworpen voor langdurig gebruik in extreem natte omgevingen. De Hammar hydrostatic zal pas opgeblazen worden wanneer het Hammar mechanisme ongeveer 1 meter onder water is gekomen. Dit komt omdat het mechanisme op druk reageert en dus niet op nattigheid zoals bij een smelt tablet in het standaard systeem. Deze redmiddelen raden wij aan voor bijvoorbeeld kano vaarders of andere sporten of werkzaamheden waar het goed vochtig kan worden. Beide zijn ze verkrijgbaar in 165N en 300N.

Onze eigen toevoeging

De 165N redmiddelen met harnas vallen in de standaard categorie van Besto. In onze ogen was dit een wat saai vest dat je liever toch misschien niet de hele tijd om had willen hebben. Wij, bij Veilige Vaart, hebben om deze reden wat toegevoegd aan deze vesten. Met een mooi borduur hebben wij stad logo’s en schilden toegevoegd zo dat u uw stad of provincie kan vertegenwoordigen. De veiligheid blijft intact en ze zien er toch een stuk leuker uit op deze manier. Nieuwsgierig? Bekijk ze van Rotterdam, Amsterdam, Zeeland en Friesland!

Informatie

Nog vragen of wilt u informatie over het reddingsvest waar u over twijfelt, neem dan gerust contact met ons op via info@veiligevaart of bel ons op +31 (0)10 234 12 12. Wij beantwoorden graag uw vragen om u beter op weg te helpen!