Onze professionele reddingsvesten

Bij Veilige Vaart vindt u in ons assortiment een aantal reddingsvesten die speciaal ontwikkeld zijn voor de professionele markt. Dit betekent echter niet dat deze reddingsvesten niet bruikbaar zijn voor particulieren. Veilige Vaart verkoopt een aantal van deze reddingsvesten met allen een verschillende eigenschap voor elke situatie.

Wipe Clean | CE EN ISO 12402-2 (275N) & ISO 12402-3 (150N)

De Wipe Clean reddingsvesten hebben een speciale hoes. Deze hoes zorgt ervoor dat alle chemische spullen die op het reddingsvest komen, zoals verf, er gemakkelijk afgeveegd kunnen worden. Dit vest is ook minder kwetsbaar dan een normaal reddingsvest. De hoes voelt aan als plastic coating, maar is zeer flexibel voor de bewegingsvrijheid van de drager. Dit reddingsvest is beschikbaar in het zwart met 190N drijfvermogen. Dit betekent dat er enigszins zware kleding gedragen kan worden. De oranje en gele kleur is alleen verkrijgbaar in 300N. Dit is een zwaar werkvest waarbij alle kleding wanneer nodig kan worden gedragen.

Aluminium | CE EN ISO 12402-2 (275N) & ISO 12402-3 (150N)

De alu reddingsvesten die wij verkopen hebben een speciale aluminium verweven coating. Deze coating zorgt ervoor dat de reddingsvesten onder andere hittebestendig zijn. Door de aluminium coating weerkaatst het licht van het lassen ook niet, waardoor u geen last heeft van het reddingsvest. Deze reddingsvesten worden vaak gebruikt bij brand, lassen en/of andere warme spatgevoelige werkzaamheden. Dit vest is dus ook minder kwetsbaar, maar alleen in de situatie waarvoor deze gecreëerd is. Dit reddingsvest is verkrijgbaar in zowel 150 als 275N. Afhankelijk van uw werkkleding kunt u hier zelf een afweging in maken.

Anti-statisch | ISO 12402-2

Deze reddingsvesten zijn alleen in een 300N versie verkrijgbaar. Dit betekent dus dat deze reddingsvesten met zware kleding gedragen kunnen worden. De coating is gemaakt van Nylon, welke niet geleid. De Nylon zorgt er tevens voor dat de coating vlam vertragend is. Dit reddingsvest is uiterst geschikt voor gebruik op tankers, raffinaderijen en terminals.

Hydrostatic | CE EN ISO 12402-2 (275N) & ISO 12402-3 (150N)

Een hydrostatic reddingsvest onderscheidt zich door het opblaasmechanisme. Het opblaasmechanisme van een hydrostatic reddingsvest wordt namelijk pas geactiveerd wanneer er voldoende waterdruk ontstaat. Dit betekent dat het vest niet met wateraanraking wordt geactiveerd. Bij een diepte van +/- 1 meter zal het reddingsvest opblazen, dan is de druk zodanig dat het mechanisme de cilinder in zal drukken. Deze reddingsvesten zijn ideaal bij werkzaamheden in omgevingen waar het nat is. U wilt niet dat uw reddingsvest zo maar afgaat doordat uw omgeving te nat is. Dit reddingsvest is de perfecte oplossing voor deze uitdaging.

Uw professionele reddingsvest bestellen

Wilt u graag een professioneel reddingsvest bestellen? Dan kunt u altijd bij Veilige Vaart terecht. Omdat dit enigszins specifieke reddingsvesten zijn, snappen we dat er vragen over kunnen zijn. U kunt gerust contact met ons opnemen om deze vragen beantwoord te krijgen. Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.