Pictogrammen

pictogrammen

Bij Veilige Vaart bieden wij verschillende pictogrammen aan. In deze blog leggen wij uit waarom pictogrammen aan boord zo belangrijk zijn voor de veiligheid.

Vindbaarheid

Veiligheidsmiddelen hebben over het algemeen een vaste plek aan boord. Echter wanneer u niet vaak naar de veiligheidsmiddelen omkijkt, kunt u tijdens nood of door paniek vergeten waar welk veiligheidsmiddel ligt. Pictogrammen bieden hier een oplossing voor. Met een duidelijke aanduiding van waar bijvoorbeeld de AED of de brandblusser ligt, kunt u gevaarlijke situaties voorkomen.

Duidelijk

Elk pictogram heeft zijn eigen indicatie, deze zijn duidelijk gevisualiseerd en conform meerdere regelementen. Wilt u bijvoorbeeld een loop pad aangeven, dan kunt u slijt vaste pictogrammen op de grond plakken. Is het bij u aan boord belangrijk dat de pictogrammen licht geven in het donker, dan zijn er ook fotoluminescerende pictogrammen. Deze pictogrammen hebben wel voldoende ligt nodig overdag om effectief te zijn! Pictogrammen voor (nood) uitgangen zijn ook erg belangrijk om te hebben, vooral bij grotere schepen.

Kwaliteit

Niet elke pictogram is van goede kwaliteit. Bij Veilige Vaart verkopen wij van verscheidene merken pictogrammen. Deze merken zijn allen van goede kwaliteit, daarom zullen de pictogrammen die u koop bij Veilige Vaart lang mee gaan.

Zoekt u iets bijzonders of wilt u informatie?

Op Veilige Vaart staan vooral de standaard pictogrammen, deze dienen bij gemiddelde tot grote schepen vaak aanwezig te zijn. Heeft u een pictogram nodig, maar staat deze niet tussen de producten op onze website, dan kunt u contact met ons opnemen via Info@veiligevaart.nl. Wij zijn bereikbaar van 9:00-17:00 van maandag tot en met vrijdag. U kunt ons ook altijd bereiken via +31 (0)10 234 12 12.