Reddingsvest huren

Kadematic, reddingsvest huren

Een reddingsvest huren is een stuk goedkoper dan kopen. Een reddingsvest kan een grote investering zijn, niet handig wanneer u het vest maar voor een korte periode nodig heeft. Gaat u bijvoorbeeld op vakantie of heeft u een groot project op het water, dan is een reddingsvest huren een goede oplossing. Bij Veilige Vaart kunt u nu voor maximaal 3 weken gemakkelijk een reddings- of zwemvest huren.


Het perfecte reddingsvest huren

Tijdens professionele projecten aan het water zijn er vaak reddingsvesten nodig. Als u als project leider niet de noodzaak ziet om deze gelijk te kopen, dan is huren ook een optie. Nu is alleen wel de vraag, welke reddingsvesten heeft u dan precies nodig?

 • De standaard 165N & 300N zijn de basis. Deze reddingsvesten kunnen voor zowel professionele als particuliere doeleinden gebruikt worden. Keuze van het drijfvermogen ligt bij het gewicht van de werkkleding.
 • De vesten met een aluminium coating zijn uiterst geschikt voor lassen en zijn resistent tegen hoge temperaturen.
 • De wipe clean reddings- of zwemvesten zijn gemakkelijk schoon te maken en zijn ideaal bij het verven of gebruik van andere chemicaliën.
 • De SOLAS reddingsvesten zijn voor gebruik op zee. Met een extra activeringsmechanisme bent u er altijd van verzekerd dat uw reddingsvest werkt. Daarnaast zit er vaak nog een extra kap op het reddingsvest, alleen wanneer deze opgeblazen is. Deze zorgt er voor dat u nog makkelijk adem kan halen bij hoge golven en ruw weer.
 • Een Besto werk zwemvest is een goede oplossing wanneer er geen reddingsvest nodig is. Let wel op, een zwemvest is een drijfhulpmiddel, geen reddingsmiddel.

Aan de hand van deze korte uitleg kunt u een inschatting maken welke soort u nodig heeft voor uw project.


Gaat u op vakantie en heeft u een gecertificeerd reddingsvest nodig? Huur dan gemakkelijk een reddingsvest bij Veilige Vaart. Het certificaat is internationaal geldig.

Het standaard 165N reddingsvest word aangeraden voor rustige meren in een warm klimaat, waar dus weinig kleding gedragen word. Het drijfvermogen heeft niet veel te maken met de weersomstandigheden, echter als u zich er fijner bij voelt om bij ruw weer een 300N reddingsvest aan te hebben, dan kan dit natuurlijk gewoon.

De 300N variant is voor zware kleding, wat vaak met een kouder klimaat komt. Dit vest is iets groter dan het 165N reddingsvest, dit komt door de grotere long.

Beide soorten kunnen voor een langere periode gedragen worden. Mocht het vest in de nek gaan schaven, raden wij een zacht sjaaltje of doekje aan, dit zorgt ervoor dat het effect weg gaat.


 • Volledig gekeurd
 • Met certificaat
 • Per post verstuurd
 • Binnen één werkdag in huis na bestelling (wanneer op voorraad)
 • Borg kan overgemaakt worden
 • Passend reddingsvest voor elke activiteit

Voor vragen of informatie over een reddingsvest huren kunt u gerust bij ons terecht. Wij zijn telefonisch en per email bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Wij leveren al onze reddingsvesten gekeurd en met certificaat. Voor het belang van een gekeurd reddingsvest kunt u terecht op de website van varen doe je samen.