Wanneer is een reddingsvest nodig?

Reddingsvesten zijn een onmisbaar onderdeel aan boord aan een boot. Ze kunnen, zoals de naam al zegt, uw leven redden. Maar in welke situaties heeft u echt een reddingsvest nodig?

Altijd nodig

Het antwoord hierop is simpel: reddingsvesten zijn eigenlijk altijd nodig. Op een kleine boot waar u geen vaarbewijs voor nodig heeft, is het niet verplicht. Maar dat betekent niet dat een vest onnodig is. Als er iets misgaat en u enkel aan land kunt komen door te zwemmen, zorgt het vest ervoor dat u onder alle omstandigheden boven water blijft. In andere gevallen heeft u geen keus en moet u ze altijd aan boord hebben.

Reddingsvest voor stuurman

Stuurmannen van boten die harder gaan dan 20 kilometer per uur, moeten in bepaalde gevallen bijvoorbeeld een reddingsvest dragen. Bijvoorbeeld wanneer deze staat tijdens het varen. Dit is zeker handig in het geval dat de stuurman bij een onverwachte golfslag bijvoorbeeld overboord slaat. Op deze schepen moet er ook een vest beschikbaar zijn voor iedere passagier. Zo is de veiligheid van iedereen aan boord gewaarborgd.

Automatische reddingsvesten

Als eerst wilt u natuurlijk degenen beschermen die het minst goed kunnen zwemmen. Dit zijn vaak kinderen. Voor hen heeft Veilige Vaart automatische reddingsvesten die zichzelf opblazen wanneer ze in aanraking komen met water. Begin hier echter niet te vroeg mee: voor kinderen onder de 7 jaar zit een vest oncomfortabel en bovendien past een jonger kind de vesten vaak niet. Voor jongere kinderen raden we andere vesten aan. Zo kunt u in onze webshop baby reddingsvesten en een reddingsvest met tuigje vinden.

Goede kwaliteit

Daarnaast raden we u aan altijd te checken of uw reddingsvesten van goede kwaliteit zijn. Een goedkoop of verouderd reddingsvest kan minder goed werken dan andere exemplaren. Een vest is noodzakelijk wanneer het gevaar bestaat dat er een ongeluk op het water plaatsvindt, zeker wanneer u verder van het vasteland verwijderd bent. Bij Veilige Vaart bieden we veel verschillende reddingsvesten van betrouwbare merken aan die door onszelf zijn gekeurd. Twijfelt u over die bij u aan boord? Dan kunt u deze ook door ons laten keuren. Zo kunt u met een veilig gevoel het water op.

Reddingvesten bij Veilige Vaart

Wilt u aan de wettelijke voorschriften voldoen en veilig varen? Bij Veilige Vaart kunt u zich voorbereiden op het nieuwe vaarseizoen met onze kwalitatieve reddingsvesten. Heeft u daarnaast nog vragen? Stel ze dan gerust aan ons door contact op te nemen.