Wat heeft u nodig bij watersport?

Als u gaat watersporten, bereid u zich natuurlijk goed voor. Bij watersporten komt natuurlijk meer kijken dan uw boot, waterscooter of jetski aan de praat krijgen. Wanneer u veilig het water op wilt, moet u ook investeren in essentiële onderdelen voor een veilige vaart.

Veiligheid tijdens watersport

Watersporten beoefent u vaak op hoge snelheid, bijvoorbeeld in een snelle motorboot of op een waterscooter of jetski. Dan is het belangrijk dat het aan boord veilig is. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Altijd essentieel: reddingsvesten aan boord hebben waar u makkelijk bij kunt. Wanneer u in een snel vaartuig zit raden we aan – in het geval van waterscooters is het zelfs verplicht – er eentje te dragen. De kans dat u van boord valt, is aanwezig. Gelukkig zijn de reddingsvesten van Veilige Vaart van optimale kwaliteit en zijn we een erkend bedrijf dat deze ook zelf keurt.

Betrouwbare motor

Omdat u als watersporter vaak lange stukken moet varen, is het belangrijk dat u alleen het water op gaat met een betrouwbare motor. Wanneer u een boot heeft met snelle motor is het slim om deze aan het begin van het vaarseizoen goed na te kijken. Als u vooral rustige vaartochtjes gaat maken, kunt u ook bij Veilige Vaart een betrouwbare motor aanschaffen. Deze zijn voorzien van meerdere versnellingen en functioneren volledig elektrisch. Zorg er altijd voor dat u de juiste motor heeft voor uw boot. Als u snel wilt varen met een grote boot, heeft u uiteraard een grotere motor nodig die meer onderhoud vergt.

Juiste vaarbewijs voor watersport

Deze zaken zijn natuurlijk erg belangrijk, maar in sommige gevallen heeft u eerst nog iets anders nodig: een vaarbewijs. Niet voor iedere vaartocht is een vaarbewijs vereist, maar als u in een grote boot wil varen die harder kan dan 20 kilometer per uur wél. Let dus goed op wat voor watersport u wilt beoefenen. Wilt u vooral lange vaartochtjes maken? Dan heeft u vaak geen bewijs nodig, zolang u niet in een boot vaart die langer is dan 15 meter. Maar als u wel een officieel document nodig heeft, kunt u niet vroeg genoeg beginnen met het aanmelden voor uw examen. Zodra in de vroege lente de vaarkriebels opspelen, bent u zeker niet de enige die in de lesboeken en vaarcursussen duikt.

Vaarbenodigdheden van Veilige Vaart

Bij Veilige Vaart kunt u terecht voor nog veel meer belangrijke vaarbenodigdheden. Een brandblusser of verschillende schoonmaakmiddelen komen bijvoorbeeld ook van pas. Wij verkopen alleen producten die uitvoerig zijn getest op veiligheid, zodat u zeker weet dat u veilig op watersport kunt. Neem snel een kijkje op onze webshop of maak snel contact met één van onze medewerkers!