Welke onderdelen moeten gekeurd worden op mijn boot?

Nu is het buiten misschien nog koud en guur: voor u het weet mag u met de boot weer het water op. Voor het zover is, wilt u natuurlijk zeker weten dat u veilig het water op kan. Zorg er daarom voor dat de verschillende onderdelen van uw boot jaarlijks worden gekeurd.

Verstandig

Het is niet verplicht om de veiligheidsmiddelen aan boord van uw boot te keuren of laten keuren. Wel is het verstandig om dit jaarlijks te doen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u in het voorjaar de boothoes van uw boot af haalt. U wilt niet pas op dat moment achter gebreken komen; plan dus nu al een keuring in.

Essentiële onderdelen gekeurd

Een boot heeft al snel tientallen essentiële onderdelen die allemaal in orde moeten zijn. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar uw anker, brandblussers, motor en zwemvesten. Wanneer een klein onderdeel niet gekeurd is, kan dat al grote problemen opleveren. U kunt met een verouderde motor stilvallen op het water of erachter komen dat uw zwemvesten beschadigd zijn. Wilt u dat daar een professionele keuring aan te pas komt? Veilige Vaart keurt als erkend keurbedrijf uw reddingsvesten grondig en snel.

Schade

Het is ook goed om te controleren of de conditie van uw boot nog goed is. Daarbij is het vooral slim om eerst te kijken naar onderdelen die gevoelig zijn voor roest en corrosie, zoals de boeg. Bepaalde verroeste punten kunt u zelf behandelen met een roestvlekken reiniger. Wanneer er gaten, butsen of andere schade aan uw polyester boot zijn ontstaan moet u deze zo snel mogelijk repareren. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met de reparatieset polyester.

Aan de slag

Bij Veilige Vaart hebben we verschillende onderdelen, schoonmaak- en reparatiesets in huis waar u uw boot jaarlijks mee kunt onderhouden. Nadat uw boot gekeurd is kunt u dus direct aan de slag! En dit hoeft niet duur te zijn: bij Veilige Vaart hebben we altijd veel aanbiedingen voor essentiële onderdelen van uw boot. Zo prijzen we onze hoogwaardige reddingsvesten af met soms wel tientallen euro’s!

Uw boot gekeurd en onderhouden

Om veilig het water op te kunnen is het dus erg belangrijk om onderdelen op uw boot te laten keuren. Maak hier op tijd een afspraak voor zodat u niet op het laatste moment voor verrassingen komt te staan. Moet er toch nog het een en ander in orde worden gemaakt? Veilige Vaart biedt in de online winkel alle onderdelen om snel uw boot vaarklaar te maken. Weet u niet zeker welk product of onderdeel u het best kunt aanschaffen? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen over de keuring en het onderhoud van uw boot. Neem snel contact met ons op!