Onze merken: Kadematic

Veilige Vaart is de officiële dealer van Kadematic in Nederland. Kadematic is een Duits bedrijf dat zich specialiseert in maritieme veiligheid. Met een groot assortiment aan verschillende redmiddelen heeft Kadematic voor elke situatie wel een oplossing. Doordat Kadematic veel aandacht besteed aan kwaliteit, uitstraling, detail en comfort is de gemiddelde prijs hoger dan bij Besto. Hier krijgt u ook vaak veel voor terug.

150N

De 150N reddingsvesten van Kadematic komen in twee categorieën: professioneel en particulier. Onder het professionele segment vallen veiligheidsmiddelen waar wat minder aandacht is besteed aan de uitstraling, maar vooral het praktische. De Kadematic 15 BG-SV is de standaard binnen het professionele segment. Daarnaast hebben professionele redmiddelen vaak een specifiek doel, neem bijvoorbeeld de Kadematic 15 BG-ALU. Deze is speciaal ontworpen voor las, slijp en spat werk maar is ook uiterst geschikt als veiligheidsmiddel voor bijvoorbeeld de brandweer.

Binnen het particuliere segment zijn de Kadematic SNIP-P reddingsvesten de standaard. Een minimalistisch design dat geschikt is om langer te dragen. Doordat de norm 150N is, is het tevens super licht. In het middensegment zult u reddingsvesten vinden zoals de Kadematic 150 AL. Deze is vergelijkbaar met de SNIP-P, alleen zit hier een harnas bij. Erg handig voor zeilen of werkzaamheden waar u geankerd dient te zijn! Wilt u echt het beste wat er is, dan bevelen wij onze persoonlijke favoriet aan: de Kadematic 150 SC. Licht, comfortabel, strakke uitstraling, alle gadgets die u nodig heeft en een nek kussen. Dit noodmiddel mag dan wat aan de prijs zijn, maar u krijgt er veel voor terug.

Al is er een duidelijke lijn tussen professioneel en particulier, elk reddingsvest van Kadematic kan voor beide doel einden gebruikt worden. Echter zijn de 150N voor lichter werk zonder zware (werk)kleding. Zoekt u wat zwaarder, dan bevelen wij de 275N-300N aan.

275N-300N

Binnen het 275N-300N segment valt het verschil tussen professioneel en particulier een beetje weg. De standaard binnen dit segment is de Kadematic 275A. Een praktisch, stevig reddingsvest waarmee u hevig weer kunt trotseren in zware kleding. Zoekt u toch weer een meer gespecialiseerd redmiddel met een aluminium coating, dan kunt u de gemetalliseerde versie van de Kadematic 275A proberen.

SOLAS

Veilige Vaart biedt twee SOLAS reddingsvesten van Kadematic aan. SOLAS veiligheidsmiddelen zijn goedgekeurd voor op zee en voor extreme weersomstandigheden. De SOLAS redmiddelen zijn verkrijgbaar in 150N en 275N. Een SOLAS mechanisme steekt anders in elkaar dan een standaard mechanisme. Op onze keur pagina kunt u lezen wat het exacte verschil is met een visualisatie.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over dit merk reddingsvesten en veiligheidsmiddelen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bellen op tel:+31 (0)10 234 12 12 of mailen via info@veiligevaart.nl. Op onze website staat ons standaard assortiment, dit betekend niet dat wij geen groter aanbod hebben van Kadematic. Kinder reddingsmiddelen, zeil veiligheidsmiddelen en wipe-clean werkgerei kunnen besteld worden in overleg!