Reddingsvest keuren

Hoe werkt een reddingsvest?

Enkel kamer mechanisme

Een enkel mechanisme bevind zich in de meeste reddingsvesten. Een enkel mechanisme houd in dat er één cilinder en één bobbin in het reddingsvest zit. Dit mechanisme kan voorkomen in vesten van 100N tot 300N. Een reddingsvest met een enkel mechanisme keuren wij vanaf € 34.50 inclusief BTW.  Exclusief Hammar mechanisme.

Bij het keuren vervangen wij de bobbin (smelt tablet) en ontvangt u uiteraard een nieuw certificaat. Mocht de cilinder vervangen moeten worden, dan worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. Dit communiceren wij altijd. Afgekeurde reddingsvesten worden niet in rekening gebracht.

Enkel opblaasmechanisme keuren

Dubbel kamer mechanisme (SOLAS)

Een dubbel mechanisme geeft aan dat een reddingsvest SOLAS is. Met twee cilinders en twee bobbins heeft dit vest een extra veiligheid mechanisme. Als één kant niet opblaast, zorgt de andere kant voor een gelijke verdeling van de lucht door het gehele reddingsvest. Zie het als een fail-safe. SOLAS reddingsvesten keuren wij vanaf € 44.99 exclusief BTW.

Bij het keuren vervangen wij de bobbin en ontvangt u uiteraard een nieuw certificaat. Mochten de cilinders gebruikt zijn, dan rekenen wij € 15,- per cilinder extra. Deze kosten ontvangt u na de keuring per factuur. 

Herladen Veilige Vaart SOLAS keuren

Reddingsvesten keuren

Wilt u te allen tijde veilig het water op gaan en is het tijd om uw reddingsvesten te keuren? Dat kunt u met een gerust hart doen bij Veilige Vaart. We zijn namelijk een erkend keuring bedrijf waardoor u verzekerd bent van een veilige keuring van de hoogste kwaliteit en met de beste, en makkelijkste service. Heeft u een reddingsvest bij Veilige Vaart aangeschaft? Deze komen uiteraard allemaal met een certificaat van erkenning en overeenstemming van wettelijke eisen. Wij controleren en testen of automatische reddingsvesten gebruiksschade hebben opgelopen en of ze nog veilig zijn om ze te gebruiken.

Wilt u uw reddingsvesten keuren?

Bij particulier gebruik van de reddingsvesten is het voldoende om de vesten om de 2 jaar te keuren, bij professioneel gebruik dienen de reddingsvesten elk jaar gekeurd te worden. Zelf adviseren wij wel om met regelmaat te laten controleren of uw reddingsvesten nog optimaal hun werk doen, zeker als u een extreme watersport beoefent of geregeld werkzaam bent op het water. Hoe vaak uw reddingsvest gekeurd dient te worden, ligt er dus aan hoe u het reddingsvest gebruikt. Ook is het altijd verstandig om een automatisch opblaasbaar reddingsvest te laten keuren nadat hij geactiveerd is.

Snel en gemakkelijk keuren

Bij veilige vaart maken we het u graag zo makkelijk mogelijk. Daarom is het niet nodig om langs te komen, u kunt uw reddingsvesten gewoon op de post doen. Wij keuren ze op locatie en sturen ze tijdig weer terug. Download het formulier op deze pagina en stuur deze mee met uw reddingsvest. Wij hebben deze gegevens namelijk nodig om het proces zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Bekijk en download het formulier door op het PDF-icoon te klikken.

Reddingsvest keuren: hoe gaat het in zijn werk?

Als we bij Veilige Vaart uw automatische reddingsvest keuren letten we op alle werkzaamheden van het vest door meerdere tests en controles uit te voeren. Wij controleren de vesten op beschadigingen, waarna er een druktest volgt en het smelttablet vervangen wordt. De cilinder wordt hierna teruggeplaatst, of vervangen indien nodig. Werken uw reddingsvesten nog keurig naar behoren? Dan krijgt uw reddingsvest een certificaat voor maximaal 2 jaar. Een reddingsvest tussen de 10 en 15 jaar oud krijgt dan een certificaat voor maximaal 1 jaar. Is uw reddingsvest ouder dan 15 jaar? Dan kunnen wij deze geen certificaat meer geven. Uiteraard kunnen we uw reddingsvest wel op functionaliteit testen, mocht dit gewenst zijn.

Wilt u veilig het water op?

Laat uw reddingsvest op tijd keuren bij Veilige Vaart en zorg dat u en uw opvarenden te allen tijde een uitstekend werkend vest tot jullie beschikking hebben. Wilt u meer weten over reddingsvesten keuren, hoe dit in zijn werk gaat en hoelang u uw vesten even kwijt bent? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. We vertellen u graag meer over onze keuringsdienst. Keur uw reddingsvest bij onze professionals voor een Veilige Vaart.