Toont alle 12 resultaten

Brandblusser boot

  32.9936.99 Incl. BTW
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
  49.9969.99 Incl. BTW
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
  40.99 Incl. BTW
  Uitverkocht
  128.00 Incl. BTW
  Uitverkocht
  53.45 Incl. BTW
  63.0095.00 Incl. BTW
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
  119.95 Incl. BTW
  129.99 Incl. BTW
  27.50 Incl. BTW
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

  Brandblusser boot

  Vaart u een boot met een buitenboordmotor met een vermogen van meer dan 25 kW? Dan bent u verplicht om één of meerdere brandblussers aan boord te hebben. Het is essentieel om de juiste brandblussers aan boord van uw boot te hebben. Welke brandblusser u nodig heeft, ligt onder andere aan de lengte en grootte van uw boot. Naast dat het verplicht is, is het beschikken over een brandblusser ook belangrijk voor uw eigen veiligheid. Zo bent u altijd voorbereid op een onverwachts noodgeval. Wilt u weten welke brandblusser er voor u het meest geschikt is? We leggen het hier beknopt voor u uit.

  Wilt u een brandblusser voor uw boot kopen?

  Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij een dagje op de boot, maar het ontstaan van een brand kan ook hier gebeuren. Menig boten zijn gemaakt van hout, waardoor een klein brandje al snel uitloopt tot een groter probleem als u hier niks tegen kunt doen. Zorg daarom altijd dat u een brandblusser voor op de boot binnen handbereik heeft. Bescherm uzelf en uw opvarenden daarom met de juiste brandblusser voor op uw boot. Doordat het in veel gevallen de diesel of benzine is die een brand op een boot veroorzaakt, raden wij u aan om voorzichtig te zijn met het blussen met water. De situatie kan hierdoor in verschillende gevallen juist verergeren.

  Welke brandblusser is geschikt voor uw boot?

  Wilt u een brandblusser voor uw boot kopen? Wij hebben diverse brandblussers in ons assortiment zodat u altijd de juiste aan kunt schaffen. We beschikken over schuimblussers, poederblussers, een Co2 blusser en alle benodigdheden daaromheen. Onze brandblussers komen in verschillende groottes. We hebben al een schuimblusser vanaf 0,75 liter, en een lithium brandblusser van 6 liter. Ook kunt u kiezen uit blussers van 1, 2 of 6 KG. Een compacte schuimblusser is geschikt voor een boot die langzamer vaart dan 20 kilometer per uur. Een 1 liter schuimblusser heeft een spuittijd van 26 seconden. Een schuimblusser richt daarnaast ook weinig schade aan. Een poederblusser is geschikt voor brandtypes A (vaste stoffen), B (vloeibare stoffen) en C (gas) en een schuimblusser voor type A en B. Voor grotere boten die sneller varen dan 20 kilometer per uur raden we dan ook eerder een poederblusser aan.

  Waar hangt u de brandblusser op uw boot?

  Een brandblusser kopen voor uw boot is iets wat u volledig geïnformeerd doet. Aan de hand van de grootte en lengte van uw boot wordt er bepaald hoeveel brandblussers u op uw boot nodig heeft. Het is essentieel om deze altijd binnen handbereik te hebben. Een brandblusser moet bij boten tot 10 meter, maximaal 1 meter vanaf de hoofdstuurvoorziening geplaatst worden. Deze afstand mag bij boten van 10 tot 15 meter, 2,5 meter bedragen. Daarnaast moet er binnen 2 meter van elk permanent geïnstalleerd apparaat met open vlam een brandblusser worden geplaatst.

  Een betrouwbare brandblusser voor uw boot kopen?

  Uiteraard zijn al onze brandblussers voorzien van een keurmerk. Wij bieden u graag alle nodige informatie voor als u een brandblusser voor op uw boot wil kopen. Welke brandblusser is optimaal in uw situatie en hoeveel moet u er aanschaffen? Onze experts staan dagelijks voor u klaar met een professioneel advies. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en ga dankzij de brandblussers van Veilige Vaart met heel uw gezelschap veilig aan boord.