Resultaat 1–21 van de 33 resultaten wordt getoond

Automatische reddingsvesten

Deze reddingsvesten komen allen met certificaat en zijn gekeurd voor twee jaar. SOLAS reddingsvesten zijn voor zeer hevige weersomstandigheden.

Actie
92.65 Incl. BTW
Actie
109.49 Incl. BTW
Actie
129.49 Incl. BTW
Actie
82.9586.95 Incl. BTW
Actie
95.0098.95 Incl. BTW
169.99178.45 Incl. BTW
Actie
46.99 Incl. BTW
Uitverkocht
156.99 Incl. BTW

165N Reddingsvesten

Lalizas Sigma | 170N

74.9983.99 Incl. BTW
Actie
Uitverkocht
74.9985.99 Incl. BTW

Professionele reddingsvesten

Kadematic 275 A | Offshore

238.00 Incl. BTW
197.50237.99 Incl. BTW

Automatisch opblaasbare reddingsvesten

Automatisch opblaasbare reddingsvesten kunnen het verschil maken in levensbedreigende situaties. Een opblaasbaar reddingsvest onderscheidt zich van een normaal (schuim) reddingsvest doordat het zich automatisch opblaast op het moment dat het nodig is. Beoefent u een zware watersport of vaart u op open zee? Dan raden we aan om automatische reddingsvesten te overwegen. Benieuwd wat uw opties zijn? Hier zetten we een aantal belangrijke punten op een rij.

Hoe werkt een automatisch reddingsvest?

Dankzij het slimme systeem achter opblaasbare reddingsvesten bent u een stap dichter bij veiligheid in onzekere situaties. Er bevindt zich een CO2 patroon en smelttablet in het reddingsvest die oplost zodra het in contact komt met water. Door het oplossen wordt er een veer losgelaten die een pin in de CO2 patroon slaat. Hierdoor wordt het CO2 in de long van het vest geblazen. Het vest vouwt zich naar buiten en zorgt ervoor dat u kunt vertrouwen op het volledige drijfvermogen. Automatisch opblaasbare reddingsvesten zijn ervoor gemaakt om ook een bewusteloos persoon op haar of zijn rug te draaien zodat de luchtwegen vrij komen.

Drijfvermogen automatische reddingsvesten

Bij het aanschaffen van automatisch opblaasbare reddingsvesten is het essentieel om de juiste keuze te maken in drijfvermogen. Houd goed rekening met de mogelijke weersomstandigheden, het vaargebied en welke kleding onder het reddingsvest zal worden gedragen. 100N automatische reddingsvesten zijn geschikt voor kinderen tussen de 20 en 50 kilo. Veilige Vaart heeft automatische reddingsvesten 165N en 190N voor recreatieve vaartochten in redelijk rustig water. Deze vesten zijn minder geschikt om te dragen op zware zeilkleding. Daarnaast hebben we 275N en 300N opblaasbare reddingsvesten voor watersporters met zware kleding. Deze vesten zijn geschikt voor open zeewater en extreme weersomstandigheden, en bieden veiligheid bij bewusteloosheid.

In elke situatie een Veilige Vaart

Welk opblaasbaar reddingsvest voor u geschikt is hangt af van verschillende factoren, die we hierboven bespreken. Waar u ook gaat varen, en in welke weersomstandigheid is het verstandig om een reddingsvest te kiezen met een veiligheidsharnas. Dankzij de veiligheidslijn kunt u zichzelf vasthaken aan boord. Moderne automatische reddingsvesten zijn steeds vaker ontworpen met een pasvorm waardoor het vest niet in uw nek maar op uw schouders ligt. Daarnaast zijn alle vesten in maat verstelbaar zodat u ze comfortabel kunt laten zitten. Zorg daarbij ook dat niet alleen u bent voorbereid op onvoorziene situaties, maar er ook voor uw gezelschap een reddingsvest is waarbij de maat en het draagvermogen overeenkomen met het daadwerkelijke gewicht van een persoon. Zorg altijd voor de juiste reddingsvesten aan boord.

Een geschikt automatisch reddingsvest voor iedereen

Bij Veilige Vaart zetten we veiligheid voorop. Daarom willen we iedereen zo goed mogelijk informeren over het aanschaffen van een reddingsvest. Onze adviseurs staan dan ook dagelijks voor u klaar om elke vraag te beantwoorden en u een passend advies te bieden. Neem gerust contact met ons op, of kijk op onze webshop voor meer informatie over een automatisch reddingsvest kopen. We wensen u een Veilige Vaart.